De 10 snelste dieren op aarde

Van sommige dieren verwacht je wel dat ze heel snel zijn. Maar natuurlijk zitten er dieren tussen die alleen bekendstaan, omdat ze zo snel zijn en daarom eigenlijk niet zo heel erg bekend zijn.

Snelste dieren op aarde
Snelste dieren op aarde

 

1. Slechtvalk

De slechtvalk is de grootste valk ter wereld. Naast dat hij de grootste valk is, is hij ook het snelste dier ter wereld. Met een snelheid van 320 km p/u staat hij verdiend op nummer een!

slechtvalk snelste dieren
slechtvalk

 

2. Fregatvogel

Ondanks dat dit een onbekende vogel is, is hij wel erg snel. Hij is ongelofelijk groot. Hij is 1 meter en zijn spanwijdte is zelfs 2 meter! Ze maken soms wel duikvluchten van wel 153 km p/u! Daarom staat deze bijzondere vogel op nummer twee!

fregatvogel snelste dieren
fregatvogel

 

3. Zeilvis

Deze vis is groter dan je denkt! Met zijn 3,5 meter is het een vis waar je u tegen zegt! Omdat ze een even puntige snuit hebben als een zwaardvis kunnen ze wel 100 km p/u behalen!

zeilvis snelste dieren
zeilvis

 

4. Jachtluipaard/Cheeta

Dit is natuurlijk een bekend dier. Met een snelheid van 98 km p/u staat het net niet op nummer drie. In een kort sprintje heeft zijn prooi weinig kans. Ze komen voor in een groot gedeelte van Afrika en Iran.

Jachtluipaard snelste dieren
Jachtluipaard

 

5. Gaffelbok

Om een snelheid van 96 km p/u te behalen heeft hij puntige tenen en grotere organen voor meer zuurstof tijdens het rennen. Zo kan hij iedereen met een grote wolk van stof en zand achterlaten.

gaffelbok
gaffelbok

 

6. Blauwe Gnoe

De Blauwe Gnoe is een prooi voor veel dieren. Met zijn 80 km p/u kan hij vaak van Hyena’s, Leeuwen en Cheeta’s ontsnappen.

blauwe gnoe
blauwe gnoe

 

7. Leeuw

Bij de meeste diersoorten gaan mannetjes op jacht, maar bij leeuwen gaan juist de leeuwinnen op jacht. Die kunnen dan wel een snelheid van 80 km p/u behalen.

Leeuw
Leeuw

 

8. Thomsongazelle

Als iemand “Thomsongazelle” zegt, zal er bij veel mensen geen belletje gaan rinkelen. Toch is hij een van de snelste dieren op aarde. Helaas voor deze diersoort, hij staat bovenaan de menukaart van jachtluipaarden, de nummer vier van deze lijst. Hij haalt met gemak wel 80 km p/u!

Thomsongazelle
Thomsongazelle

9. Europese Haas

Dat hazen snel zijn, dat weet iedereen.  Maar dat hazen 75 km p/u kunnen rennen, dat wist nog niet iedereen. De Europese haas, ook wel de bruine haas genoemd, is een van de kleinste dieren uit deze lijst.

Haas
Haas

10. Wapiti

Ondanks zijn logge uiterlijk kan de wapiti nog steeds 70 km p/u! Niet zoveel mensen hebben van de wapiti gehoord, maar hij staat zeker nog in deze lijst!

Wapiti
Wapiti

Lees ook: Grootste katachtigen op een rij