10 grootste steden van Nederland

In deze top 10 zie je de grootste steden van Nederland. Alle gegevens van de steden zijn gemeten op 1 januari 2019. Wat opvalt, is dat Almere steeds verder stijgt in de lijst. Op het moment staat Almere op nummer 8, net boven Tilburg. Het scheelt nu nog 10.000 inwoners. Het zal niet lang meer duren of Almere haalt Tilburg in. Wat ook opvalt, is dat Groningen en Eindhoven bijna even groot zijn. Een flinke griep-epidemie in Groningen en Eindhoven haalt ze in.

10 grootste steden van Nederland
10 grootste steden van Nederland

bron:www.wikipedia.nl

 

10. Haarlem – 161.213 inwoners.

Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland, maar niet de grootste. Dat is natuurlijk Amsterdam.
Voetbalclub: Geen voetbalclub in de eredivisie of Keukenkampioendivisie.Haarlem

 

9. Nijmegen – 176.707 inwoners.

Nijmegen staat bekend om de oudste stad van Nederland en om de Nijmeegse vierdaagse. Het is zelfs de grootste stad van de Veluwe.
Voetbalclub: NEC Nijmegen.Nijmegen

 

8. Almere – 207.819 inwoners.

In Almere wonen veel beroemdheden zoals Ali B en Jorgen Rayman. Almere is een jonge stad en is niet de hoofdstad van Flevoland omdat Lelystad (dat wel de hoofdstad is) eerder gebouwd is.
Voetbalclub: Almere City Almere.Almere station.

 

7. Tilburg – 217.342 inwoners.

Tilburg is de op één na grootste stad van Noord-Brabant. En tussen Tilburg en Hilvarenbeek in ligt dierenpark Beekse Bergen.
Voetbalclub: Willem IIBeekse bergenBeekse bergen

 

6. Eindhoven – 231.469 inwoners.

Met zijn 231.469 inwoners is Eindhoven de grootste stad van Noord-Brabant. Het wordt ook wel de Lichtstad genoemd omdat Philips (hoofdsponsor van PSV) daar vandaan komt. In Eindhoven ligt ook nog het Philipsmuseum.
Voetbalclubs: PSV en FC Eindhoven.Eindhoven

 

5. Groningen – 231.618 inwoners.

In Groningen staat de Martinitoren. Het is de grootste stad en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Voetbalclub: FC Groningen.Groningen

 

4. Utrecht – 352.795 inwoners.

Utrecht ligt centraal in Nederland. Het is de grootste stad van de gelijknamige provincie. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals: De Domtoren, de beroemde grachten van Utrecht en het Spoorwegmuseum.
Voetbalclub: FC Utrecht.Utrecht

 

3. Den Haag – 537.988 inwoners.

Den Haag, ook wel  ’s Gravenhage genoemd, is de hoofdstad van Zuid-Holland. In Den Haag zit ook de regering. Madurodam ligt ook in Den Haag.
Voetbalclub: ADO Den Haag.Den Haag grootste steden van NederlandDen Haag

 

2. Rotterdam – 644.527 inwoners.

Rotterdam is de grootste stad van Zuid-Holland, maar niet de hoofdstad. Het is de grootste havenstad van Nederland en vroeger had Rotterdam zelfs de grootste haven van de wereld.
Voetbalclubs: Feyenoord, Excelsior en Sparta Rotterdam.Rotterdam grootste steden van NederlandRotterdam

 

1. Amsterdam – 863.202 inwoners.

Aan het Markermeer vind je de grootste stad van Nederland, Amsterdam. Het is bovendien de hoofdstad van Nederland. In Amsterdam vind je heel veel musea, zoals: Het Anne Frankhuis, het rijksmuseum en het van Goghmuseum.
Voetbalclub:  Ajax Amsterdam.Amsterdam grootste steden van NederlandAmsterdam

Bekijk ook: Leuke Nederlandse steden op een rij