10 bijzonder creatieve QR-codes

De QR-code was uitgevonden om onderdelen van auto’s te kunnen labelen en scannen. Pas jaren later werd die ook gebruikt in de marketing. Daar is het maar matigjes aangeslagen. Veel bedrijven gebruikte wel een QR-code, maar hadden geen mobiele website. Dat werd dus niets. Als je wat wil met een QR-code, dan moet je wel nadenken waarom iemand die zou willen scannen. Bijvoorbeeld omdat je dan een leuke korting krijgt of zo. Dit zijn voorbeelden van mensen die creatief hebben nagedacht over het gebruik van QR-codes. Dus iets nieuws hebben gedaan met een bestaand idee. 10 bijzonder creatieve QR-codes.

10 bijzonder creatieve QR codes
10 bijzonder creatieve QR-codes.

1. QR-code kleding

Is kleding met QR-codes daarop ook iets voor jou? Wanneer je nou een QR-code met je adres op je kleding hebt, kun je altijd worden thuisgebracht.

QR-code mode

 

2. QR-codes in het museum

Wist je dat je ook kunst kunt maken van QR-codes? Het heeft wel wat weg van het werk van Mondriaan: “Victory, Boogie Woogie”. Die is ooit verkocht voor 80.000.000 gulden. Zal een QR-code ook zoveel kunnen opbrengen? De linker QR-code is er in ieder geval op geïnspireerd. Scan hem maar eens.


QR-code in het museum

 

3. QR-code in een fotostudio

Wat hier precies de bedoeling van is, weet ik ook niet. Maar het is zeker een mooi plaatje. De manier waarop de foto is genomen lijdt er in ieder geval niet toe dat de QR-code ook te scannen is.
QR-code installatie

4. QR-code in het veld

De familie Kraay heeft zich aardig ingespannen om deze QR-code te maaien in het veld. Op deze foto is de code niet te scannen, maar misschien komt dat door de hoek waaruit de foto genomen is.QR-code in het veld

5. QR-code op je rug

Dit is nou een slimme QR-code. Als je die scant kom je uit in de webwinkel waar deze jurk te koop was.QR-code tattoo
QR-code tattoo

6. QR-code Parijs

Als je deze code scant krijg je een leuk filmpje over Parijs te zien.  Het lijkt wel een plattegrond. Het is gemaakt door Jean-Michel Roblin.Scan de code voor een leuk filmpje
Scan de code voor een filmpje

7. QR-code kamer

Overal waar je kijkt zijn QR-codes. In deze kamer kun je de hele dag bezig zijn met scannen. Ik ben benieuwd wat je te zien krijgt. Ik hoop dat je wat leuks te zien krijgt, want als je te lang in deze kamer bent krijg je volgens mij pijn in je ogen. Wanneer je een keer hier wilt slapen, dan is dat zo geregeld. Het is kamer 6 van hotel modez in Arnhem.

QR-code kamer
QR-code kamer

8. QR-code op je graf

Gezellig… Nog even een filmpje terugkijken van de overledenen. Tja, als het kan, waarom dan niet. Toch is voor mij een begraafplaats een plek van stilte en rust zonder apparaatjes. Herinneringen uit je eigen hersenen zijn gekleurd met je eigen ervaringen. Daar kan toch geen filmpje tegen op. Nog even en je kunt een graf ‘liken’…

QR-code op een grafsteen

 

9. QR-code op je gezicht

Dit is een kunstuiting. De code laat zich niet scannen. Maar het is wel mooi.
Bron: bron:www.alexanderkhokhlov.com Hij heeft nog veel meer mooie kunst gemaakt.
QR-code op je gezicht

10. QR-code op het dak

Het kantoor van Phillips heeft een QR-code op het dak gezet. Er zijn wel meer bedrijven die dat gedaan hebben. Tot voor kort had dat geen enkele zin, maar sinds Google Maps er is kunnen we alles ook van bovenaf bekijken en maken mensen daar gebruik van. Helaas doet deze code niet zoveel. Hij linkt naar een saai contactformulier van een marketingbedrijf. Dat lijkt me nou typisch een voorbeeld van slechte marketing.

QR-code op het dak

Wil je zelf wel eens een QR-code maken? Probeer het dan eens hier:
Eenvoudig een QR-code maken

De grootste superjachten op een rij